Blij en gelukkig, voor hoelang?

Stralende ogen , gelukkig zijn en groots genieten.

Blij en gelukkig

Blij en gelukkig

Stralende ogen , gelukkig zijn en groots genieten.

Dat is wat ik vanochtend, 3 keer, zag binnen een half uur.

Ik was in het buitenbad van het zwembad en zag daar na elkaar, 3 keer een kind (variërend van 3 to 6 jaar) met zijn moeder in het bad zo intens gelukkig zijn. Al snel vroeg ik me af :”Op welke leeftijd leren we af om ons geluk zo zichtbaar te tonen en wat is dat dan toch jammer, voor de persoon zelf, maar ook voor zijn omgeving”

Nu kan ik als mental fixer met NLP, IEMT (integraal eye movement therapy) en hypnose, heel wat ellende uit onze jeugd of later weer laten verdwijnen, of in ieder geval kan ik het nare gevoel neutraliseren, maar het zou toch eigenlijk niet nodig moeten zijn. We worden allemaal op enige wijze gekwetst in ons leven, bewust of onbewust door mensen in onze omgeving, maar ik had nooit gedacht dat al deze herinneringen in ons lichaam werden opgeslagen en tot zogenaamde “trapped emotions” gingen vastzitten. Wist jij dat wel? Dr. Bradley Nelson gebruikt daar de Emotion Code voor en met kinesiologie (spiertesten) kun je heel makkelijk en snel deze vastzittende emoties loslaten. Voordat ze zich als ziektes gaan manifesteren, want dat gebeurt er uiteindelijk als we niets ondernemen. Vergelijk het maar met een auto, als je stopt om daar nog enig onderhoud aan te plegen, is de ANWB monteur niet meer voldoende, maar word je een andere auto geadviseerd, helaas kunnen we dat niet met ons lijf doen. We moeten zowel voor ons hoofd als ons lichaam zorgdragen. Jij bent de enige die daar zelf voor verantwoordelijk is, dus ook de enige die stappen kan ondernemen als het niet meer lekker loopt. Ik wens je een ontspannen en gebalanceerd leven toe.

Blijven zitten in een negatieve emotie geeft je zeker geen Plezier in Leven ! “
“Erger nog, negatieve emoties zijn slecht voor je lijf. Elke negatieve emotie kan bijdragen aan de volgende gezondheidsproblemen:
• Woede => kan een hartaanval veroorzaken
• Verdriet => veroorzaakt een verzwakt immuunsysteem
• Angst => geeft buitensporige stress, PTSS
• Schuldgevoelens => niet genoeg energie om beter te worden
• Conflicten =>  ondanks het gebrek aan wetenschappelijk bewijs, toch steeds vaker genoemd als risicovergroter in de kans om kanker te ontwikkelen.
“Dus: ben je niet beter af als je dit soort emoties achter je laat en je het geleerde in praktijk brengt door zorg te dragen voor jezelf?”

Mocht je hulp willen, kijk dan op https://www.jennyprotzman.nl of mail: [email protected] of bel voor een afspraak : 058-2886518 (spreek evt. iets in)

Print Friendly, PDF & Email
Let op

Alleen nog online coaching. Geen fysieke afspraken meer.

paarse bloem voor rust en ruimte in je hoofd

Powered by