Time Line Therapy

Herken je het volgende:

 • Angst in situaties waar je dit niet wilt
 • Overmatige zorgen die je leven beheersen
 • Andere negatieve emoties die je leven beheersen
 • Beperkende beslissingen die je ooit genomen hebt en je nu niet meer helpen maar nog steeds “leiden”
 • Beperkende overtuigingen die tegenhouden om te LEVEN
 • Het lukt je niet om je doelen te halen.

Dan is Time Line Therapy™ voor jou geweldig.

Krijg dat WAUW-MOMENT!

Eén van de belangrijkste voordelen van deze technieken is de mogelijkheid om jou als cliënt te helpen om een diepgaand gevoel van zelfvertrouwen te ontwikkelen en te werken aan een positief zelfbeeld.. Door gebruik van deze technieken zal je merken dat je gevoel van geluk meer gelijkmatig zal zijn en nog beter, meer te voorspellen. Zodat je voor geluk kunt gaan kiezen. Je persoonlijke relaties met anderen zullen verbeteren doordat wederzijds vertrouwen en respect zullen toenemen. Nog belangrijker is dat de relatie met je zelf eerlijker en positiever zal worden en hierdoor je positiever in het leven gaat staan en je je anders gaat gedragen. Anders in de zin dat je zult zien dat je doelen dichterbij komen.

De Time Line Therapy™ technieken die je zult gaan leren zullen je in staat stellen om die emoties die jou in je leven tegenhouden te laten verdwijnen of de emotionele gevolgen van beslissingen in het verleden te neutraliseren en ook hierdoor zal je merken dat je leven spontaan veranderd en je weer “vrij” verder kunt met een objectieve kijk op je nieuwe toekomst. Kies om jezelf en jouw cliënten weer VRIJ te laten zijn.

Wat is Time Line Therapy™?

timeline-diagramTime Line Therapy™ is ontwikkeld door Tad James. De tijds dimensie die hij toegevoegd heeft aan NLP is fantastisch. Door onderzoek te doen naar de effecten van de verschillen in hoe we tijd ervaren is Time Line Therapy™ ontstaan.

Dit is een serie technieken waarmee een snelle, effectieve en langdurige verandering plaats kan vinden. Meer en meer worden deze technieken in therapie gebruikt om snel resultaat te boeken op het gebied van gedragsverandering.
Iedereen “heeft” een tijdlijn. Dit is een denkbeeldige lijn waar onze herinneringen in opgeslagen liggen, van onze eerste tot onze laatste in de verre toekomst. Aan deze herinneringen kunnen emoties gekoppeld zijn, positieve (liefde, kracht, blijdschap) of negatieve emoties (boosheid, angst, verdriet of schuld).

Door middel van Time Line Therapy™ kunt je vrij worden van je emotionele verleden en je eigen toekomst opnieuw ontwerpen, zoals jij dat wilt.

De ongecontroleerde enorme emotionele uitbarstingen zoals woede, angst, verdriet en schuld zijn en die we allemaal wel eens in meer of mindere mate ervaren, zijn een collectie van alle herinneringen met eenzelfde emotie. Door middel van Time Line Therapy™ kun je de emoties van die herinneringen loslaten waardoor je hele verleden als het ware wordt “opgeschoond”. De herinneringen blijven, alleen de emoties zijn er vanaf, waardoor de collectie van emoties ook hun kracht verliezen en je dus vrij in het leven staat.

Wanneer je gezond bent dan ben je in balans. Zowel je geest als je lichaam profiteren optimaal van het in balans zijn. Wanneer door omstandigheden deze balans er even niet meer is dan kan TimeLine Therapy™ helpen deze balans weer te herstellen. Zo kan de techniek, net zoals bepaalde hypnose technieken, helpen bij het beter omgaan met chronische pijn.

Je zult wellicht zelf hebben ervaren dat ook beperkende overtuigingen over jezelf en je omgeving je ook uit balans kunnen brengen. Overtuigingen ontstaan omdat we bewust maar vaker onbewust hebben besloten dat iets is zo als het is. En vaker omdat iets geloofwaardig klinkt dat het logisch is of wetenschappelijk is bewezen. Beslissingen zoals : “Ik ben niet goed genoeg” of “ik kan het niet” zijn zomaar wat veel voorkomende beperkende beslissingen. Door Time Line Therapy™ ben je weer in staat om deze beslissingen los te laten en te doen wat je wilt doen en echte vrijheid te ervaren.

Wat kan ermee?

 • Oproepen van de tijdlijn
 • Veranderen van de tijdlijn
 • Technieken herkennen en wanneer toe te passen
 • Doel in de toekomst plaatsen
 • Opheffen van beperkende beslissingen
 • Wegnemen van angst
 • Negatieve emoties (2 manieren)
 • Parts integration

Toepassingsgebieden

 • Coaching
 • Gezonde geest in een gezond lichaam
 • Voor het bereiken van het ideale gewicht
 • Voor het vinden van de ideale partner
 • Effectief doelen stellen

Wat is er veranderd na afloop?

Kun je je voorstellen hoe zulke overtuigingen jouw leven kunnen beïnvloeden en hoe zou het zijn zonder deze overtuigingen? Wat zou het betekenen als je een methode kent die negatieve emoties die je tegenhouden in jouw leven los te laten en weer te LEVEN. Je weet welke beperkende overtuigingen je hebt en hoe deze weer om te buigen in krachtige overtuigingen.

Print Friendly, PDF & Email
Let op

Alleen nog online coaching. Geen fysieke afspraken meer.

paarse bloem voor rust en ruimte in je hoofd

Powered by