“Jij bent niet goed genoeg” Klasseverschillen of vaardigheidsverschillen?

“Jij bent niet goed genoeg”

Klasseverschillen of vaardigheidsverschillen?

Niet goed genoeg, kreeg dit weekend ineens een heel andere betekenis voor me.
Jarenlang (zolang ik me kan heugen eigenlijk) betekende “niet goed genoeg” voor mij “ niet vaardig genoeg, te weinig kennis”. Een expert heeft immers minstens 10.000 uren besteed aan zijn kennis en/of vaardigheden, om expert te kunnen zijn.

De ommekeer in mijn denken, kwam dit weekend toen ik de trouwfoto van mijn ouders (1937)

ouders jenny protzman
ouders jenny protzman

van de wand pakte. Even daarna had ik een gesprek met mijn schoonzus over mijn ouders en zij kon me vertellen dat mijn opa (vader van moeder en eigenaar van 2 textielzaken) mijn vader eigenlijk niet goed genoeg vond, hij was geen middenstander en was volgens hem een rokkenjager. En uit een verhaal van mijn moeder, wat ik me ineens herinnerde, bleek dat zij door de ouders van haar toenmalige eerste grote liefde en zoon van een Twentse textielbaron, “als niet goed genoeg” werd betiteld, dus die verkering hield geen stand.

De verkering van mijn vader en moeder mondde uiteindelijk wel uit in een huwelijk.

Mijn vader wilde graag een dochter en zei volgens de verhalen: “ik ga net zolang door tot er een meisje is” . Gelukkig, voor mijn moeder, was ik nummer 4 in de rij kinderen. Helaas heb ik slechts enkele herinneringen aan mijn vader, want hij overleed al toen ik nog vier moest worden.

Aankomend jaar is dat 60 jaar geleden. Apart en vreemd wat de tijd met ons doet. Contemplatie en reflectie, mooie begrippen, die je pas gaat waarderen met het verstrijken van de jaren.
Heb jij last van beperkende overtuigingen? Misschien kan ik je helpen. Maak eens een afspraak voor een gesprek.

Wat betekent “ niet goed genoeg” voor jou?

Laat je het me weten op Facebook of stuur me een PB

https://www.facebook.com/jenny.protzman/

Wil jij me helpen?

Welk probleem zou jij liever kwijt dan rijk zijn? 

Als jouw, in het onderbewuste liggende, blokkades opgeruimd zouden kunnen worden. Welk probleem zou jij dan kwijt zijn? Waar lig je nu wel eens wakker van?

Laat het me weten, desnoods in een pb.

Print Friendly, PDF & Email
Let op

Alleen nog online coaching. Geen fysieke afspraken meer.

paarse bloem voor rust en ruimte in je hoofd

Powered by