De tuinman en de tuin

Wat zou jij doen?

De tuinman en de tuin.

Stel je voor: Je bent tuinman en je hebt de afgelopen jaren de beste zaden verzameld en in het binnen- en buitenland allemaal cursussen gevolgd. Je wilt namelijk de beste tuinman van het  Noorden zijn. 
Dan word je, voor minimaal 1 jaar, een tuin aangeboden waar je al jouw zaden mag planten. Hoe mooi zou dat zijn.
Dat zou een kleurrijk jaar worden met de prachtigste bloemen en jij zou je zaden weer verder kunnen ontwikkelen. Je zou exclusieve boeketten kunnen samenstellen en daar goed je boterham mee kunnen verdienen.

boeket rozen
boeket rozen

Als je wilt beginnen met het zaaien blijkt dat er allemaal stenen in de grond zitten. Die moet je eerst verwijderen.  Daarna kun je eindelijk beginnen met zaaien. 
Als de eerste zaadjes in de grond zitten heeft de hond van de eigenaar van de tuin in je zaaibed gegraven. Je zaait opnieuw. Dan blijkt dat ook de katten van de eigenaar jouw zaaibed als een kattenbak gebruiken. Dit alles is niet bevorderlijk voor een mooie en goede oogst van de mooiste bloemen die jij in gedachten had. Je vraagt aan de eigenaar of hij zijn hond en katten wilt opsluiten, maar dat wil hij niet. De eigenaar van de tuin besluit daarom maar dat je dan maar moet stoppen met zaaien. 
Al jouw dure zaden zitten in de grond en zullen dan niet meer uitgroeien tot de mooiste bloemen. En je exclusieve boeketten en daarmee belegde boterham kun je dan ook wel vergeten.  Of…..?

Wat zou jij doen? Hoe zou jij hier mee omgaan?

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Let op

Alleen nog online coaching. Geen fysieke afspraken meer.

paarse bloem voor rust en ruimte in je hoofd

Powered by